Menu

Zupy (do wyboru):

Rosół z makaronem
Krem pomidorowy ze śmietanką i paluszkami ptysiowymi
Zupa grzybowa z łazankami

Danie główne (do wyboru):

Rolada wołowa
Rolada wieprzowa
Udko z kurczaka faszerowane grzybami
Pieczeń cielęca z boczkiem
Nadziewany filet drobiowy z serem rokfor obtoczone orzeszkami
Pieczeń z szynki wieprzowej w kurkach
Pieczeń ze schabu
Karczek pieczony szpikowany czosnkiem
Pieczony karczek wieprzowy szpikowany szparagami
Polędwiczki wieprzowe szpikowane zielonymi szparagami
Kieszeń drobiowa z warzywami i serem
Pieczony indyk
Indyk z warzywami

Surówki (do wyboru):

Kapusta czerwona
Marchewka z pomarańczą
Seler z orzechami i śmietaną
Sałatka z buraczków
Buraczki po wiejsku
Sałatka wiosenna

Dodatki (do wyboru):

Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Ćwiartki ziemniaków smażone
Talarki ziemniaczane

Deser (do wyboru):

Sernik z brzoskwiniami
Sernik z rodzynkami i kruszonką
Tradycyjny makowiec
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i czarną porzeczką
Jabłecznik
Jogurtowe z owocami
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Pianka czekoladowa na sosie waniliowym
Panna cotta z malinami (włoski deser na bazie śmietanki)
Tiramisu

Gorąca kolacja (do wyboru):

De volaille
Filet z kurczaka pieczony w cieście francuskim
Nadziewany filet drobiowy z serem rokfor obtoczone orzeszkami
Kotlet wieprzowy z grilla z serem wędzonym
Kotlet szwajcarski
Pieczone żeberka
Polędwiczki marynowane w rozmarynie
Kotleciki z polędwicy wieprzowej przeplatanej boczkiem
Polędwiczki wieprzowe z leśnymi grzybami
Udziec wieprzowy
Roladki drobiowe z papryką
Prosiak w całości

Talarki ziemniaczane
Frytki
Ziemniaki pieczone z dipem serowym
Kluseczki koperkowe
Sałatka pekińska
Sałatka wiosenna
Sałatka bałkańska
Bukiet warzyw gotowanych

Druga/trzecia gorąca kolacja (do wyboru):

Barszcz z krokietem
Potrawka drobiowa z warzywami
Bogracz
Boeuf strogonow
Przysmak leśny
Żurek staropolski na wędzonych żeberkach
Gulasz meksykański z wołowiny